rom_1383
Jun 14 2012, 12:42 AM
Stie cineva ce e de capul la balta asta...se prinde ceva sau e vrajeala???
Am inteles ca au populat iazul cu 700 kg de crap ,a fost cineva anul trecut ???se merita mers ?
fedutz
Jun 15 2012, 10:22 AM
Anul trecut au fost niste colegi de munca de cateva ori. Unul singur a prins un crap de 2kg, in rest capturi mici. Din ce mi-au spus ei e foarte aglomerat in weekend, iar balta e relativ mica.
jsT
Jun 15 2012, 11:02 AM
daca erai atent este topic anume.
Anul trecut am fost prin august-septembrie si sa prins,anul asta nimic,doar cativa carasi,intradevar balta e amenajata frumos ,cred ca e singura din iasi sau judetul iasi care iti ofera,gratare,locuri de joaca,rulote,etc da pacat ca in apa e pustiu.700 de kg nu e mult mai ales ca balta e vizitata zilnic de 10-20 de pescari,si de anul trecut si pana acuma sa cam scurs peste din ea
rom_1383
Jun 15 2012, 11:29 AM
Au populat anul asta in iunie cu ink 700 kg
csocs
Jun 15 2012, 12:05 PM
Am fost acum 2 ani acolo, dar ne-au ciuruit tantarii. Intr'adevar e amenajat frumos dar n-am mai fost de atunci, e mult prea enervant.
Daca s-a rezolvat problema asta, poate m-as mai duce. Plus de asta, nici n-am prins nimic atunci.
De paradisul verde mai stie cineva ceva? Ultima oara citisem doar scandale legate de baza aia.
tintome
Jun 15 2012, 02:03 PM
unde anume la Ciurea?
un link de google maps?
rom_1383
Jun 15 2012, 02:40 PM
annoying
Jun 15 2012, 04:21 PM
la ciurea, duminica trecuta...cand or fost alegerile... 12 kg de caras MIC , cat palma si mai mic...un crap la 1/2kg si cam atat.
in weekend pestele se hraneste in mijlocul baltii... nu mai musca vreo 2 zile... doar caras mic si forever flamand.
per total nu merita.
..incearca larga jijia...pe balta de 50 lei..stiuca cat incape... (mici..la juma de kil-1kg max) si caras la discretie...crap pica rar dar nu e mic.
Grija mare cum palmezi pestele ca nu ai voie cu stiuca si crap decat 2-3 kile...chiar si asa comenteaza paznicul..caras poti lua cat vrei...
Ca si surpriza placuta am prins un crap rosu (koi cred) la vreun kil...
fir intins.
rom_1383
Jun 15 2012, 04:31 PM
De Aroneanu Ce Mai Stiti Se Prinde Ceva?
annoying
Jun 15 2012, 04:49 PM
pe aroneanu am auzit ca merge carasul...tot palmar...dar ai nevoie de cizme pana la brau sa te bagi la stuf...personal anu` asta nu am fost...
rom_1383
Jun 15 2012, 04:54 PM
mai este balta Tautesti la iesirea din breazu au crap, cten, caras, stiuca, somn si te lasa sa pleci cu 4 kg
tintome
Jun 16 2012, 01:17 PM
QUOTE (rom_1383 @ Jun 15 2012, 03:47 PM)

ma interesa nu pentru pescuit, ci pentru stat la iarba verde pe marginea unui lac (acum ca la ciric se lucreaza)
insa la poalele codrului nu prea ...e codru (pentru umbra)
alte sugestii?
rom_1383
Jun 16 2012, 01:44 PM
la ciobesti
diaboliq
Jun 17 2012, 08:32 AM
anul trecut am facut 2 partide la Ciurea
prima 10 ciortani 800g-2,5kg/bucata
a doua 6 ciortani 1-3kg/bucata toti eliberati
anul asta am fost o data , rezultatul un ciortan cam la 1kg la feeder (nu aveam cum sa iau mai multi , zburau plumbi din toat directiile spre mine)
cine cauta o balta cu iarba si umbra (dar sa si prinda ceva) recomand poseidon ~60km prima balta la iesirea din strunga spre Roman
tarif 50ron /ziua 4kg de peste retinut
se poate si c&r 30ron
Terente
Jun 17 2012, 12:21 PM
Ati incercat la Cotu Morii?Am inteles ca se face treaba buna acolo.
csocs
Jun 17 2012, 03:50 PM
Eu ma duceam destul de des acolo. Anul asta am fost de doua ori si era prea aglomerat pentru gustul meu.
De prins nu prea se prinde mare lucru, dar e bun de stat la umbra, gratar si peste noapte cu familia in cort. Nu sunt asa multi tantari

PS: vezi ca sunt 2 balti, una cu plata si una free. Dar daca vrei sa prinzi ceva, decat la cotu' morii mai degraba dai bani pe un permis de ape teritoriale si mergi la frasuleni (e putin mai incolo de cotul morii), acolo merge sa dai si la somn. Acu' multi ani am prins unul cam de 1m si ceva. N-am mai fost in ultima perioada ca nu mai am permis dar am sa-mi fac, cat de curand.
Amiable
Jun 17 2012, 10:13 PM
Pe balta de la Ciurea prinzi doar daca stai pe limbile alea doua de pamant...in rest poti admira doar peisajul.
jsT
Jun 18 2012, 11:54 AM
QUOTE (diaboliq @ Jun 17 2012, 07:39 AM)

anul trecut am facut 2 partide la Ciurea
prima 10 ciortani 800g-2,5kg/bucata
a doua 6 ciortani 1-3kg/bucata toti eliberati
anul asta am fost o data , rezultatul un ciortan cam la 1kg la feeder (nu aveam cum sa iau mai multi , zburau plumbi din toat directiile spre mine)
cine cauta o balta cu iarba si umbra (dar sa si prinda ceva) recomand poseidon ~60km prima balta la iesirea din strunga spre Roman
tarif 50ron /ziua 4kg de peste retinut
se poate si c&r 30ron
e cea mai proasta balta posibila,pe langa faptul ca patroni sunt niste mincinosi ca baga peste de nush decate kg,si tu prinzi caras via ciorbesti,te mai ia si in ras sa aveti la voi dezinfectant si saltea de primire
aiurea
Jun 18 2012, 05:38 PM
QUOTE (annoying @ Jun 15 2012, 05:56 PM)

pe aroneanu am auzit ca merge carasul...tot palmar...dar ai nevoie de cizme pana la brau sa te bagi la stuf...personal anu` asta nu am fost...
din ce am inteles e inchisa anul asta. Poti intreba pe forumul lor
cornel2cornel
Jun 24 2012, 04:33 PM
Balta ciurea are cca 4-5 ani de cand are apa, ce peste vrei sa prinzi acolo decat cel care-l baga patronul. El stie exact cate tone de peste a bagat si cate s-au prins pt ca sta cu ochii pe pescari ca pe butelie si are evidenta exacta a stocului. Daca ai 5 kg de peste trebuie sa pleci acasa, daca prinzi unul de 4-5 kg trebuie sa-l dai inapoi si te premiaza cu un bon pt o zi de pescuit. Daca nu ai prins nimic inseamna ca "ai luat teapa fraiere". Anual trage pestele pt recensamant.
La aroneanu au braconat cu acte in regula patronul de la Paradisul Verde si AJVPS-ul acum 3 ani. Au ramas doar caraseii si ceva ciortani ascunsi prin mal. 25 RON pe zi parca, calitate pret relativ ok.
Majoritatea pescarilor din iasi pe care-i cunosc se duc la Barlad sau Galati pe Manjesti sau Oancea pt ca acolo intr-adevar se prinde si nu umfli buzunarul patronului de balta cu 50 pe zi ca sa stai cu batul in balta si sa faci baie la rama.
Cred ca OPC-ul ar trebui sa-i verifice si pe acesti prestatori de servicii de agrement si pescuit si sa le dea amenzi drastice.
csocs
Jun 24 2012, 06:32 PM
Ai zis Barlad si mi-am adus aminte de Solesti, e destul de aproape ~70km, acu' vreo 3 ani era crap si caras/el destul. E si destul de relaxant se poate pune si un cort acolo
alexafa
Jun 24 2012, 06:39 PM
QUOTE (csocs @ Jun 24 2012, 07:39 PM)

Ai zis Barlad si mi-am adus aminte de Solesti, e destul de aproape ~70km, acu' vreo 3 ani era crap si caras/el destul. E si destul de relaxant se poate pune si un cort acolo

eu n-am prins nimic acolo!!
cornel2cornel
Jun 28 2012, 08:22 PM
La Solesti nu stiu daca mai ai voie sa pescuiesti pt ca e rezerva de apa a Vasluiului, asa cum e Chirita la noi.
Cine le are cu pastravul la stationar am inteles ca pe Cuiejdiu e superb. Un fel de Lacul Rosu, dar nestiut pt ca e de mers 10 km pe un drum forestier.
Zakuska22
Jul 4 2012, 09:07 AM
Salutare,
Eu am sa ma duc la Ciurea in sambata viitoare si am sa stau si pe timp de noapte. Din cate am inteles sambata o sa fie o ploicica si chiar sunt curios daca am sa reusesc sa prind ceva. Anul trecut nu am prins decat carasei atat. Nu am apucat sa vad un crap la culoare in aceasta balta. Am sa revin cu un reply sa va spun daca ma las de balta asta sau nu...
QUOTE (Zakuska22 @ Jul 4 2012, 07:14 AM)

Salutare,
Eu am sa ma duc la Ciurea in sambata viitoare si am sa stau si pe timp de noapte. Din cate am inteles sambata o sa fie o ploicica si chiar sunt curios daca am sa reusesc sa prind ceva. Anul trecut nu am prins decat carasei atat. Nu am apucat sa vad un crap la culoare in aceasta balta. Am sa revin cu un reply sa va spun daca ma las de balta asta sau nu...

Mai degraba vino cu noi la totoiesti . ( tot noaptea )
studentul_roman
Jul 8 2012, 12:08 PM
Anul trecut la Ciurea am prins caras, nu mult ca-l fugarea rapitorul. Din cand in cand se mai prindea cate un crap pe balta, dar in mare lumea era numultumita.
Eu cand am vazut ca nu muerge pe momeala stationara, am dat pe naluci si imediat a picat stiuca

Anul asta as merge doar asa de agrement, cu 20 lei ziua, dar nu am sperante ca voi prinde peste.
rom_1383
Jul 26 2012, 04:24 PM
Recomand cu mare incredere raul Jijia ...am fost ieri la peste acolo si am prins vreo 6 carasi cam cat palma sau putin mai mari dar am scapat un crap cam la 2-3 kg ,din pacate nu am avut minciog si cand am dat sa-l ridic la mal pa pa crapulet.
rom_1383
Oct 9 2012, 06:46 PM
Pescut la rapitor pe raul jijia
Anul acesta am fost pe raul Jijia in localitatea Chiperesti -chiar dupa podul care duce in localitatea Tutora ( Mergi tot inainte pe malul apei pana dai de o ferma si treci de ea) ....am prins avat si clean la rotativa , avatul cam la 600g si cleanul marisor 700-900g,in plus am scapat cateva bucati frumoase peste 1 kg -au dat de 2 ori din coada si a sarit carligul !
ATENTIE la politia de frontiera ...cam imparte cadouri - mi-au dat bulangii 300 lei amenda !
Recomand cine doreste sa mearga sa isi faca permis de pescuit ca se merita ,costa doar 90 lei si e valabil 1 an calendaristic.
Fit Intins.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.