Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme pc - procesor 100% in use . plz help
Tuiasi Forum > Tehnica > Hardware & Networking
codrynn
salutare . abia miam cumparat de la cineva un kit cu placa de baza ecs soket 775 + procesor intel celeron 2.8 ghz , 1gb ram ddr1 geil + o placa video fx 5200 256/1289 biti.

miam pus windowsul , totul ok , pana am instalat niste programe , cs-ul etc

cand misc o fereastra , sau intru in cs , procesorul sare de la 10 , 15 % direct la 100 % si ramane constant intre 90 si 100 % folosit . coolerul este nou - deci am verificat si temperatura in bios , si era ok - 56-59 de grade , hdd ul nu caraie , nu are badduri . am ramas fara idei . deci pc ul functioneaza ok , dar greu . se misca incet datorita procesorului care urca la 100& , insa nu ramane fix 100% , deci nu sunt virusi .

astept o ideee, un sfat ca altceva nu stiu ce sa ii fac.....stima
valvE
ctrl+alt+del vezi ce proces iti incarca procesorul
codrynn
QUOTE (valvE @ Mar 4 2011, 09:22 PM) *
ctrl+alt+del vezi ce proces iti incarca procesorul

.... la ce ma uit mai exact? la cpu ? sa vad procentul nu? ..din pacate nus acasa....am sa raspund maine ..ms
mykeyboy
da, in task manager dai la processes, apoi le sortezi dupa procentaj cu click pe CPU. si vezi ce iti foloseste cel mai mult din procesor.
495
ce windows ai pus?

memorie virtuala ai destula?
codrynn
QUOTE (dragos495 @ Mar 4 2011, 10:33 PM) *
ce windows ai pus?

memorie virtuala ai destula?

am pus un xp normal...si un xp hackuit...adica black edition...cu amandoua facea la fel...prima oara am crezut ca e de vina xp black edition ca e prea mare pt procesorul asta vechi , are cam 4.5 gb kitul..

memorie virtuala te referi la ? daca la ddr - am 1.5 gb ddr1 geil cu radiator + 512 kingmax rosu.

ps : daca eu de exemplu deschid jocul , nu e normal ca jocul sa foloseasca cpu mai mult? dat fiind si faptul ca urca la 100? si chiar daca ar fi asa , de ce un simplu joc de cstrike ar folosi procesorul atat de mult? am sa raspund maine . multumesc mult pt reply baieti , si mai astept sfaturi .
valvE
QUOTE (codrynn @ Mar 4 2011, 10:37 PM) *
memorie virtuala te referi la ? daca la ddr - am 1.5 gb ddr1 geil cu radiator + 512 kingmax rosu.

ps : daca eu de exemplu deschid jocul , nu e normal ca jocul sa foloseasca cpu mai mult? dat fiind si faptul ca urca la 100? si chiar daca ar fi asa , de ce un simplu joc de cstrike ar folosi procesorul atat de mult?

memorie virtuala (swap) - click2 My Computer/Properties/Advanced/Performance/Settings/Advanced/Virtual Memory - pui Maximum Size de doua ori dimesiunea memoriei RAM. -> 2 GB RAM = 4 GB virtual memory

verifica Task Manager sa vezi ce proces iti incarca procesorul!
codrynn
ok valve...am sa verific si virtual size , si am sa postez maine , si despre task manager , depinde ce gasesc acolo. multumesc inca o data .
codrynn
QUOTE (valvE @ Mar 4 2011, 10:46 PM) *
memorie virtuala (swap) - click2 My Computer/Properties/Advanced/Performance/Settings/Advanced/Virtual Memory - pui Maximum Size de doua ori dimesiunea memoriei RAM. -> 2 GB RAM = 4 GB virtual memory

verifica Task Manager sa vezi ce proces iti incarca procesorul!

am verificat virtual memory , e ok 2 gb = 4gb

am dat la task manager la cpu - si se pare ca este ceva numit 'System idle process care e vinovatul la ceea ce mi se intampla - urca procesorul la 100% cand folosesc ceva din sistem ' pun si poza mai jos :

http://img138.imageshack.us/f/10596288.jpg/ astept sugestii si idei la rezolvarea acestei probleme sad.gif multumesc anticipat .
rem--
presimt ca va fi mutat la selectii
codrynn
QUOTE (mremym @ Mar 5 2011, 06:54 PM) *
presimt ca se muta la selectii

daca te uiti sus - apare system idle proces 99 ---- jos la cpu usage numi apare nimic sad.gif si totusi , ce are? sad.gif(

QUOTE (mremym @ Mar 5 2011, 06:54 PM) *
presimt ca se muta la selectii

daca te uiti sus - apare system idle proces 99 ---- jos la cpu usage numi apare nimic sad.gif si totusi , ce are? sad.gif(
rem--
m-am razgandit
Rockybyt
Noh... clar e de selectii laugh.gif
codrynn
QUOTE (Rockybyt @ Mar 5 2011, 07:29 PM) *
Noh... clar e de selectii laugh.gif

ce puii mei is alea selectii? vreau un raspuns fratilor , daca se pricepe careva sau a intampinat careva aceeasi problema..nu inteleg la ce dati post reply deamboulea . pe mine unu ma framanta chestia asta , nu am postat aici ca sa dati voi reply , ca e de selecvtii , ca e de preselectii , ca e de romanii au talent ....astept un raspuns referitor la ceea ce am postat...ms muuuuuuuuultttt..
JoKeRFace
In jocuri e normal sa-ti stea procesorul la 99%-100% nu e nimic rau aici. Asa se intampla si in alte cazuri deschizi un browser, my computer, total cmd doar ca e vorba de 1-2 secunde (asa stiu eu...). Cat despre procesor, nu poti cere prea multe de la un celeron asa e el thx celor de la Intel!

p.s. Fa rost de un windows xp curat fara modificari, cat despre licenta nea google e alaturi!
Rockybyt
http://en.wikipedia.org/wiki/System_Idle_Process

Citeste si tu. E doar un proces care nu iti mananca din procesor, el ruleaza cand nici o alta aplicatie nu iti foloseste procesorul. Asadar nu iti afecteaza performantele calculatorului.
Rinzler
QUOTE (codrynn @ Mar 4 2011, 08:23 PM) *
... miam cumparat ....

miam pus windowsul , totul ok , pana am instalat niste programe , cs-ul etc

... intru in cs

QUOTE (codrynn @ Mar 5 2011, 06:49 PM) *
...se pare ca este ceva numit 'System idle process care e vinovatul la ceea ce mi se intampla - urca procesorul la 100% cand folosesc ceva din sistem

clar pt selectii laugh.gif
Rockybyt
QUOTE (codrynn @ Mar 4 2011, 08:23 PM) *
se misca incet datorita procesorului care urca la 100& , insa nu ramane fix 100% , deci nu sunt virusi .

Ce concluzie...
codrynn
QUOTE (Rinzler @ Mar 5 2011, 08:06 PM) *
clar pt selectii laugh.gif

selectii - banuiesc ca e o categorie din forumul asta , unde razi de 'unu ca mine' care nu scrie mi-am ? cu , cratima?
asa scriu eu amice smile.gif De ce? nu ma intreba . probabil mie lene sa folosesc tot felul de punctuatii . acum am facut o exceptie , ca inainte nu foloseam nici punctul smile.gif) . bafta

QUOTE (Rockybyt @ Mar 5 2011, 08:08 PM) *
Ce concluzie...

concluzia era ca nu am virusi , ...am mai intalnit cauze in care procesorul sta in use 100 la 100 , datorita unui virus , caruia nu ai ce sa ii faci , decat sa formatezi hdd ul , si nu cu ntfs quick , cu varianta slow . ca altfel nu ai rezolvat problema........oricum , nu mai gasiti motive sa va amuzati de niste chestii care nu au rost.

QUOTE (JoKeRFace @ Mar 5 2011, 07:50 PM) *
In jocuri e normal sa-ti stea procesorul la 99%-100% nu e nimic rau aici. Asa se intampla si in alte cazuri deschizi un browser, my computer, total cmd doar ca e vorba de 1-2 secunde (asa stiu eu...). Cat despre procesor, nu poti cere prea multe de la un celeron asa e el thx celor de la Intel!

p.s. Fa rost de un windows xp curat fara modificari, cat despre licenta nea google e alaturi!

cred ca am gsit motivul , am facut un raport in html cu , cpuz si am observat ca procesorul are level 2 cache 256 - ceea ce e f mic . nu am stiut cand lam cumparat din pacate , dar acum stiu ca trebuie sa il schimb neaparat cu unu mai performant sad.gif . multumesc de ajutor baieti si sper sa nu va amuzati pre atare la "selectii" smile.gif) , stima
rclaudiu_catalin
QUOTE (codrynn @ Mar 5 2011, 08:48 PM) *
concluzia era ca nu am virusi , ...am mai intalnit cauze in care procesorul sta in use 100 la 100 , datorita unui virus , caruia nu ai ce sa ii faci , decat sa formatezi hdd ul , si nu cu ntfs quick , cu varianta slow . ca altfel nu ai rezolvat problema........oricum , nu mai gasiti motive sa va amuzati de niste chestii care nu au rost.

Inca nu am intalnit un Virus asa de"brutal" cum zici tu. . . crazy.gif
codrynn
QUOTE (rclaudiu_catalin @ Mar 5 2011, 10:48 PM) *
Inca nu am intalnit un Virus asa de"brutal" cum zici tu. . . crazy.gif

din pacate exista .

TOTUSI - revin la problema, chiar daca am ajuns la concluzia ca l2 cache este 256 , destul de slab , nu mi se pare ok ca si atunci cand vizionez un film , procesorul sa fie in use intre 95 si 100 la 100 . merge cam greu pc ul in momentul in care vizionez un filmulet pe youtube , sau oricare alt site . mai astept niste sfaturi , sau recurg la cea mai simpla - ii dau foc smile.gif . multumesc anticipat smile.gif
Rinzler
PC-ul tau este prea slab pt a rula fluent continut flash, chiar daca tie nu ti se pare normal. Daca e sa "face the facts" PC-ul tau are cam 7 ani vechime si nici la vremea aia nu era prea performant asa ca si asteptarile legate de performantele lui raportate la cerintele de astazi ar trebui sa fie realiste.

Daca vrei sa "se miste mai bine" in general, treci pe linux dar daca vrei sa ramai cu filme si jocuri pe windows, schimba tot calculatorul, nu mai umbla cu upgrade-uri la relicva aia.
nigh7ang3l
get a mac

JoKeRFace
Pentru upgrade eventual inlocuiesti celeron cu pentium, aici pe forum parca vazusem ceva la 3Ghz si ieftin (nu mai tin minte utilizatorul). Altceva nu se merita!

Daca vrei sa "se miste mai bine" in general, treci pe linux dar daca vrei sa ramai cu filme si jocuri pe windows,
Tin minte ca acum 7 ani am cumparat un pc de la altex si avea linux, ubuntu daca nu ma insel, se poate viziona filme, asculta muzica iar pentru jocuri foloseam emulator.
codrynn
QUOTE (JoKeRFace @ Mar 6 2011, 08:13 AM) *
Pentru upgrade eventual inlocuiesti celeron cu pentium, aici pe forum parca vazusem ceva la 3Ghz si ieftin (nu mai tin minte utilizatorul). Altceva nu se merita!

Daca vrei sa "se miste mai bine" in general, treci pe linux dar daca vrei sa ramai cu filme si jocuri pe windows,
Tin minte ca acum 7 ani am cumparat un pc de la altex si avea linux, ubuntu daca nu ma insel, se poate viziona filme, asculta muzica iar pentru jocuri foloseam emulator.

thx guys ... cam asa e , e cam depasit smile.gif plus ca e celeron , ideea mea a fost ca mai bun e celeron pe soket 775 decat un sempron la 2400+ soket 754 si am ales celeronul wink.gif) . aici cred ca ai dreptate , mai bine il schimb cu un pentium 4 . ms

se poate inchide . ms
rem--
sempronul pe 754 e mult peste celeron-ul ala.
Totusi la youtube nu ar trebui sa fie probleme decat daca vorbim de continut HD. Youtube-ul merge bine cam pe orice.
Cauta un driver mai nou pentru placa video.
codrynn
QUOTE (mremym @ Mar 6 2011, 11:10 AM) *
sempronul pe 754 e mult peste celeron-ul ala.
Totusi la youtube nu ar trebui sa fie probleme decat daca vorbim de continut HD. Youtube-ul merge bine cam pe orice.
Cauta un driver mai nou pentru placa video.

totusi amice , am optat pt celeron ca merge cik la puterea lui reala de 2.8 ghz , cu toate ca e puturos rau . sempronul ala mergea undeva la 1.9 real . plus ca soketul 775 imi permite sa mai fac un upgrade mai considerabil decat un soket 754. si totusi , am vrut un pc bun pt un film , cs , messenger si ideea in general este ca nu sunt multumit . se misca prea greu , si nu cred ca un cs , sau film necesita vreun quad 4 , dalen branza . aveam un amic si juca pe un pentium 3 la 500 ghz cs , la fel de bine cum joc eu pe tarminatu asta de pc. aici nu inteleg problema . smile.gif
ps : driverul e nou luat de pe nvidia.com
ps 2: topic inchis , am sa raman la concluzia ca l2 cache e prea mic si am sa il schimb , am postat si la schimburi , in caz de are cineva smile.gif multumesc frumos pt ajutor biggrin.gif
rem--
QUOTE (codrynn @ Mar 6 2011, 11:14 AM) *
soketul 775 imi permite sa mai fac un upgrade mai considerabil

soketul da, dar placa ta de baza nu cred.
codrynn
QUOTE (mremym @ Mar 6 2011, 06:08 PM) *
soketul da, dar placa ta de baza nu cred.

da , doar un pentium 4 , d si cam atat smile.gif) , e bun si ala...biggrin.gif la urma urmei nu costa o avere un kit mai bun biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.