QUOTE (bitter @ Sep 28 2010, 08:22 AM)

Dar ia spune, cam la cat se rezuma vasta ta experienta? ca vad ca o iei ca etalon..
Tinere, am XP Pro OEM cu uptime 90% de mai bine de 6 ani.. de ce ne vorbesti despre "stabilitatea" unui sistem de operare care nu are nici macar un an de cand e lansat oficial?
Ai luat un computer mai nou, si ai pus win 7? sau pur si simplu nu ai reusit sa instalezi XP deoarece nu iti recunostea S-ATA??
Sa inteleg ca pe un dual core cu 2 Gb ram XP-ul merge prost? vrei sa facem un benchmark cu acelasi hardware? Te tine si de un pariu?
QUOTE (CaesarMJB @ Sep 22 2010, 09:43 PM)

Pentru inceput, tin sa iti aduc la cunostinta ca am "pupat" calculator din '87 si incarcam BASIC de pe caseta. Primul contact cu Micro$oft a fost prin MS-DOS.. Primul windows cu care m-am acomodat a fost windows 3.11 for workgroups. Cunosc toata istoria Micro$oft, si cunosc si marketingul sau agresiv.
Foarte interesanta explicatia ta despre managementul memoriei la win 7.. aia cu S.O. care, saracul, se extinde cat poate...
si XP-ul.. care.. se taraie..

)
Interesant e si faptul ca iti dai cu parerea de parca te-ai si pricepe..
BSOD si blocari, si XP care se misca greoi.. nu e vina XP-ului, ci vina utilizatorului.. Intr-adevar, sunt convins ca un XP instalat si folosit de tine merge mai greu si pe un quad core cu 4 gb ram... dar un XP customizat si instalat cum trebuie se misca mai bine in ORICE benchmark decat acelasi hardware cu un Vista sau 7. Despre antivirusi, eu unul nu folosesc, si nu voi tine memoria ocupata cu un antivirus rezident.. poate eventual doar cu un anti spyware. Virusii/troienii nu se pot lua asa, pur si simplu, ci necesita niste actiuni din partea utilizatorului. Utilizatorul obisnuit isi pune antivirus si da click ->next->finnish , si tot o musca in cateva luni.. si iar formatare si reinstalare... Normal, pt userii acestia, XP nu e bun
Pt ei e bun Vista, bagi CD, next,next, finnish.. nu tu drivere, nimic. Mai potrivit pt ei ar fi un sistem de operare care sa dea acces doar la un player multimedia si la un browser..
Tu faci comparatie de search la fisiere intre windows 7 si xp.. dar hai sa fim seriosi... era acelasi hardware? sau W7 avea s-ata, si XP avea o bashina de IDE? Daca vrei, fa search pe XP-ul meu.. am 4 HDD a cate 18 Gb.. pe SCSI... si eu zic ca iti bate dual corul cu sata..
Zici de DirectX11, ca nu merge pe XP? gresala mare... este DirectX11 modificat pt Xp..
Totusi, de ce vrea Micro$oft sa ne bage cu japca windows7? pentru bani, clar. Upgrade de la XP? Banutzi. Pentru Service Packuri nu pot cere bani.. Si de ce ocupa W7 toata memoria disponibila? pentru ca utilizatorul sa mearga la magazin si sa mai cumpere o placutza de ram, un procesor, ceva...
in concluzie: pe ACELASI HARDWARE, XP are performante mai bune decat vista sau 7, cu orice benchmark. Chiar la computerele noi, cu resurse mari de CPU si RAM, nu se justifica ocuparea a atata spatiu si atata memorie de catre win7. Inca nu sunt aplicatii importante care sa aiba minimul de cerinte doar vista sau 7. De unde acest "super management" al lui W7? Normal ca ia ochii un W7 pe un dual core si 2 gb ram, comparat cu un XP pe un P3 666 si 256 sau 512 ram..
fanii Vista si W7 se impart in 2 categorii:
o categorie sunt cei nu prea au habar, si daca home pageul nu e setat pe google, striga ca netul la ei e stricat, ca nu are gugle si il cauta in "suggested sites".. daca a mai fost tastat, il gaseste, daca nu..nu

.., si alta categorie sunt cei care nu sunt la primul sistem de operare, dar pur si simplu nu au reusit sa instaleze XP..
Tema aceasta, tot acest topic.. e greu de dezbatut...
Fiecare ar trebui sa isi faca o parere personala, testand ambele SO-uri pe acelasi computer... Se pot face imagini ale partitiei primare cu ambele sisteme de operare (norton ghost, acronis true image.. etc), pentru a putea reveni la sistemul dorit, in cateva minute.
QUOTE (T19ZuZu @ Sep 26 2010, 12:11 AM)

-nu are lacune, are BUG-uri. Le gasesti pe forumul MSDN
-numeste un joc care NU ruleaza sub Xp
-din 4 Gb imi vede 3,5 Gb... is multumit de ei asa... si stii ce e dusmanul binelui? mai binele!..

(cf. principiului
If it's not broke, don't fix it!)
chiar nu am nevoie de un "management" mai bun, nu am o statie grafica...
Cred ca am vazut/montat/instalat mai multe PC-uri decat altii.. Nu zic de tine, ca te stiu de mult ca le mai "banghesti"
.. Si chiar nu e filosofie sa instalezi W7..